Vučić o Izetbegoviću: To će imati dalekosežne posledice

Neki misle da Srbija nije dovoljno pregažena i ponižena i da je samo pregažena i ponižena Srbija dobra Srbija, rekao je predsednik Aleksandar Vučić.

Izvor: B92

Utorak, 14.11.2017.

11:21

Vučić o Izetbegoviću: To će imati dalekosežne posledice
Foto: Tanjug/Tanja Valiæ

On je to rekao povodom stava Bakira Izetbegovića o priznavanju Kosova i Metohije i ocenio da će ta izjava imati dalekosežne političke i pravne posledice.

"Taj intervju komplikuje mnogo toga u regionu", rekao je Vučić novinarima, a na relativizovanje težine Izetbegovićeve izjave uzvratio opaskom da bi on, da je rekao da treba priznati nezavisnost Republike Srpske, završio u Hagu.

Vučić smatra da je Izetbegovićev intervju kompleksan i da će imati dalekosežne političke i druge posledice, da će Srbija sve ozbiljno sagledati i dati odgovor, ali i da treba da nam bude jasno da treba sami pametno da radimo, jer nećemo imati podršku međunarodne zajednice.

"Reč je o ozbiljnijoj izjavi nego što bilo ko u Srbiji u ovom trenutku može da sagleda", rekao je srpski predsednik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: