SNS na "Tašmajdanu" obeležava devet godina od osnivanja

Srpska napredna stranka u Sportskom centru "Tašmajdan" u Beogradu počela je pred više hiljada ljudi proslavu povodom obeležavanja devet godina od osnivanja.

Izvor: B92

Subota, 21.10.2017.

18:27

SNS na

Proslavi prisustvuju predsednica parlamenta Maja Gojković, ministari vlade Srbije, a od inostranih diplomata na svečanost je došao ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak.

Uoči početka proslave ispred stadiona Tašmajdan bio je parkiran veći broj autobusa kojima su na proslavu došli članovi i simpatizeri SNS iz svih krajeva zemlje, zbog čega se saobraćaj u centru Beograda otežano odvijao.

Okupljeni građani ne nose stranačka obeležja, već samo zastavice Srbije.

SNS je osnovana u oktobru 2008. godine mesec dana pošto se iz Srpske radikalne stranke (SRS) izdvojila frakcija okupljena oko Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića.

Nikolić je u septembru 2008. godine podneo ostavku na mesto šefa poslaničke grupe radikala i zamenika predsednika SRS-a i osnovao poslaničku grupu u Skupštini Srbije "Napred Srbijo", nakon čega mu se pridružio i generalni sekretar SRS-a Aleksandar Vučić.

Uspon stranke počeo je tri i po godine od osnivanja, kada je Nikolić u drugom krugu predsedničkih izbora pobedio Borisa Tadića i kada je sa 24 odsto osvojenih glasova na parlamentarnim izborima SNS formirala vladu.

Nakon što je izabran za predsednika Srbije, Nikolić je podneo ostavku na mesto predsednika stranke, a na njeno čelo došao je Aleksandar Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: