Utorak, 01.08.2017.

13:38

Nišu ne preti žeđ

Uprkos tropskim temepraturama snabdevanje vodom svih delova Niša odvija se normalno i nema nestašica vode, saznaje agencija Beta u JKP "Naisus".

Izvor: Beta

Nišu ne preti žeđ
Thinkstock

Prema rečima portparola niškog vodovoda Zorana Ignjatovića, kratkotrajne nestašice vode u pojedinim delovima grada posledice su planskih isključenja zbog radova na mreži ili havarija.

Ignjatović je izjavio da prosečna potrošnja vode u Nišu iznosi oko 1.200 litara u sekundi dok je sistem projektovan za potrošnju od 1.600 litara.

"Tokom popodneva kada se najveći broj građana vrati sa posla ili kada krene zalivanje travnjaka i bašti potrošnja poraste i do 1.300 litara, ali vodosnabdevanje grada ni tada nije ugroženo", rekao je Ignjatović.

On je kazao da "Naisus" stalno apeluje na potrošače, naročito u prigradskim naseljima i selima, da racionalno troše vodu.

"Apel se odnosi na to da se voda koristi za piće i za održavanje lične higijene, a ne za zalivanje bašti", naglasio je Ignjatović.

U JKP "Naisus" su dodali da svih 19 javnih česama na području grada radi i da se kvalitet vode na njima redovno kontroliše kao i u samom sistemu za vodosnabdevanje Niša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

16 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

21 h

Podeli: