Ruska vojska čeka isporuke S-500, "Prometej" gađa i svemir

Serijska proizvodnja i isporuke ruskoj vojsci raketnog sistema "Prometej" S-500 počeće 2019. godine, prenose ruski mediji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.07.2017.

11:25

Ruska vojska čeka isporuke S-500,
Foto: Getty Images (S-300)

Prema ranijim najavama, u pitanju je sistem nove generacije koji će, osim funkcije PVO, moći da učestvuje i u gađanjima ciljeva u "bliskom svemiru".

Kako je saopštio zamenik generalnog direktora za proizvodno-tehnološku politiku vojne korporacije „Almaz Antej“ Aleksandar Vedrov, ovaj sistem bi trebalo da može da pogodi metu na visini i do 100 kilometara od zemlje.

Ruski mediji navode da S-500 predstavlja novu generaciju PVO raketnih sistema zemlja—vazduh.

"To je univerzalni kompleks dalekog dometa i presretanja projektila na velikim visinama uz povećan potencijal protivraketne odbrane. Sistem S-500 može da presretne balističke rakete, ali i da pogodi avione, helikoptere i krstareće rakete", navodi Sputnjik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: