Komunalna policija izbacila Rome iz parkića na Kalemegdanu

Pripadnici Komunalne policije "nasilno su sprečili romsku decu" koja su bila u pratnji roditelja, da se igraju na igralištu u beogradskom parku Kalemegdan.

Izvor: B92

Petak, 19.05.2017.

13:28

Komunalna policija izbacila Rome iz parkića na Kalemegdanu
Ilustracija, Tanjug, arhiva

Nevladina organizacija "Pokret resepekt -Srbijanci i Srbijanke" - iz Niša dostavila je i video-snimak kao dokaz, a u saopštenju je navedeno da komunalni policajci bez ikakvog povoda 14. maja zahtevali da se nekoliko romskih porodica skloni sa svojom decom iz parka Kalemegdan.

"Ovakvo rasističko ponašanje u centru Beograda je nedopustivo i žalosno je što se mora konstatovati da je u Srbiji poslednjih pet meseci povećan broj napada na romsku populaciju", navedeno je u saopštenju koje je potpisao predsednik te organizacije Vladan Stanojević.

Ta organizacija je zatražila suspendovanje komunalnih policajaca koji su intervenisali i krivičnu odgovornost kompletnog rukovodečeg kadra Komunalne policije Beograd.

Snimak incidenta pojavio se na internetu 17. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: