"Veliki dan za nacionalnu bezbednost": Šta sprema Tramp?

Novi predsednik SAD Donald Tramp za sredu je najavio “veliki dan za nacionalnu bezbednost i izgradnju zida s Meksikom".

Izvor: B92

Sreda, 25.01.2017.

07:39

Foto: Tanjug

Time bi ispunio jedno od ključnih obećanja svoje kampanje.

BBC prenosi da se očekuje da će narednih dana Tramp izdati nekoliko naredbi u vezi sa imigrantima i bezbodnošću američke granice.

Pretpostavlja se da biti reči i o “ekstremnoj proveri” migranata koji dolaze iz sedam pretežno muslimanskih zemalaja Bliskog istoka i Afrike, što bi ograničilo priliv izbeglica.

Tramp je u utorak uveče napisao na Tviteru: "Za sutra je planiran veliki dan za nacionalnu bezbednost. Između ostalog, izgradićemo zid!"

Očekuje se da će tokom ove nedelje, Tramp potpisati i odluke o "obračunu" s gradovima koji pružaju utočište ilegalnim imigrantima i onemogućavaju njihovu deportaciju.

Pojedini mediji navode i da će Tramp zabraniti izdavanje viza migrantima iz Sirije i drugih islamskih zemalja koje su "sklone terorizmu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

18 h

Podeli: