Bečić: Odbor u kontroli regionalnih centara BIA, VOA i VBA

Odbor Skupštine Srbije za kontrolu službi bezbednosti utvrdio je Plan rada za 2017. godinu.

Izvor: B92

Utorak, 24.01.2017.

23:25

Bečić: Odbor u kontroli regionalnih centara BIA, VOA i VBA
Foto: Tanjug

Taj plan uključuje i nadzorne posete regionalnih centara svih službi bezbednosti - BIA, VOA i VBA, od kojih će prva takva poseta biti Novom Sadu, izjavio je predsednik tog odbora Igor Bečić.

Bečić je rekao Tanjugu da će nadzornim posetama regionalnih centara svih službi bezbednosti, odbor u potpunosti primeniti svoja zakonska ovlašćenja u oblasti nadzora i kontrole nad radom službi bezbednosti.

"Odbor je doneo odluke o nadzornim posetama radi kontrole rada centara sve tri službe bezbednosti u Novom Sadu", kaže Bečić.

Prema njegovim rečima, zbog aktuelnih dešavanja i pretnji terorizmom kao realnim bezbednosnim izazovom, posebnu pažnju u toku nadzora regionalnih centara službi bezbednosti treba, pored kontrole zakonitosti rada, posvetiti sagledavanju stanja, tehnicke opremljenosti i rešavanju eventualnih problema u radu službi bezbednosti kako bi se unapredila efikasnost njihovog rada.

Na sednici odbora, koja je bila zatvorena za javnost, ocenjeno je da aktuelna bezbednosna situacija u Evropi zahteva povećani stepen angažovanja i saradnje svih državnih struktura i službi bezbednosti.

Bečić navodi da aktuelni bezbednosni izazovi, rizici i pretnje zahtevaju i izmene pojedinih zakonskih rešenja i donošenje podzakonskih akata, koji bi omogućili efikasniji rad službi bezbednosti, u cilju povećavanja bezbednosti i sigurnosti gradana.

Naveo je da je Planom rada odbora za 2017. godinu predviđeno održavanje redovnih sednica radi razmatranja redovnih izveštaja službi bezbednosti, a planirane su i sednice radi razmatranja predloga, peticija i predstavki građana upućenih parlamentu koje se odnose na rad službi bezbednosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: