Templari žele da obnove izgorelu srpsku crkvu u Njujorku

Međunarodni red vitezova templara sa sedištem u SAD je zainteresovan za obnovu crkve Svetog Save koja je izgorela u Njujorku, pišu Večernje novosti.

Izvor: B92

Subota, 22.10.2016.

23:02

Templari žele da obnove izgorelu srpsku crkvu u Njujorku

To je za beogradski list rekao generalni sekretar te organizacije Dejl Starks, koji je istakao da je veoma zainteresovan da se pravoslavna crkva, uništena u požaru koji se dogodio na Uskrs ove godine, podigne iz pepela i postane simbol razvoja hrišćanstva u Americi.

“Uskoro ćemo stupiti u kontakt sa vladikom istočnoameričkim Irinejom iz Njujorka i dogovoriti se kako da, kao zaštitnici hrišćanstva, zajedno podignemo novi hram na Menhetnu“, rekao je Starks.

Istakao je i da je zainteresovan za spasavanje svetinja Srpske pravoslavne crkve na Kosovo u Metohiji.

“Snimićemo u 3D formatu sve manastire i crkve u pokrajini i prezentovati Ujedinjenim nacijama realnu sliku o rušenju i skrnavljenju hrišćanske kulture na Kosovu i Metohiji“, naveo je Starks.

Međunarodni red vitezova templara (OSMHT), koji okuplja zaštitnike hrišćanstva iz četrdesetak zemalja sveta, ima svoje počasno mesto u UN i NATO. Prošle godine su zajedno sa srpskim templarima, odnosno članovima Vrhovnog vojnog reda Jerusalimskog hrama iz Beograda, podneli Ujedinjenim nacijama i Unesku posebnu Deklaraciju o potrebi zaštite hrišćanske kulture na Kosovu i Metohiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: