Srpska lista zbog Trepče zamrzla rad u kosovskoj skupštini

Poslanici Srpske liste odlučili su da do daljnjeg zamrznu učešće u radu Skupštine Kosova, zbog donošenja Zakona o Trepči.

Izvor: B92

Nedelja, 09.10.2016.

12:02

Srpska lista zbog Trepče zamrzla rad u kosovskoj skupštini
Foto: Tanjug

U Srpskoj listi smatraju da su Srbi na Kosovu i Metohiji suočeni sa jednom od najtežih i potencijalno najopasnijih situacija u poslednjih deceniju i po, a od odluka koje ovih dana budu donosili zavisiće ne samo političke sudbine predstavnika Srpske liste, već i sudbina srpskog naroda u toj pokrajini.

"U ime interesa srpskog naroda i demokratije, sa gnušanjem odbacujemo političko i pravno nasilje Skupštine Kosova i javno poručujemo da ne priznajemo bilo kakvu odluku u vezi sa 'Trepčom', donetu bez dogovora sa političkim predstavnicima Srba", saopštili su poslanici Srspke liste nakon sastanka u Kosovskoj Mitrovici.

Poslanici Srpske liste u Kosovskoj Mitrovici održali su sastanak, na kojem su zaključili da je "nelegalna odluka Skupštine Kosova o prisvajanju kombinata "Trepča" bila svestan čin gaženja interesa srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i minorizacije srpskih političkih predstavnika".

Naveli su takodje da odbijaju da budu, kako su naveli, svojevoljne žrtve aparthejda na Kosovu i Metohiji i da neće davati alibi nastojanjima da se srpski narod dovede u položaj potpune obespravljenosti i situaciju iz koje bi jedini izlaz bio napuštanje svojih domova.

Srpski narod, koji je do sada iskazivao iskrenu nameru da kroz svoje predstavnike u institucijama u Prištini, u partnerskom odnosu sa Albancima, unapredjuje društvene i ekonomske prilike na Kosovu i Metohiji, više nema iluzija o diktatorskoj i šovinističkoj prirodi ovdašnjeg političkog sistema”, navode iz Srpske liste.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: