Erdogan: Sastaću se sa Putinom u Kini

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je u Ankari da se sa ruskim šefom države Vladimirom Putinom dogovorio o međusobnom sastanku.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.06.2016.

08:06

Erdogan: Sastaću se sa Putinom u Kini
Foto: GettyImages

Kako se navodi, Erdogan i Putin sastaće se tokom samita G20 koji će biti održan u septembru u Kini.

"mao sam telefonski razgovor sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. Uveren sam da je razgovor bio veoma koristan. Dogovorili smo se da vratimo naše odnose na raniji nivo i odlučili smo da održimo svestrane razgovore u septembru u okviru samita G20 u Kini“, rekao je Erdogan, prenosi Sputnjik.

Turski predsednik je dodao da su ruski predsednik Putin i on naložili ministrima inostranih poslova svojih zemalja da razgovaraju o svim aspektima tog pitanja tokom sastanka na marginama samita Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju 1. jula u Sočiju.

Pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov na pitanje o mogućem susretu lidera dveju država na samitu G20 u Kini nije dao direktan odgovor.

„Mesto i vreme će biti dogovoreni diplomatskim kanalima“, rekao je Peskov.

Putin i Erdogan su se dogovorili da preduzmu mere za normalizaciju odnosa dveju zemalja, kao i da se lično sretnu, izjavili su u pres-službi turskog predsednika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: