Sve veći haos u Zagrebu: Sednica vlade bez Karamarka

Prvi potpredsednik hrvatske vlade i lider najuticajnije vladajućeg HDZ-a Tomislav Karamarko nije prisustvovao sednici vlade.

Izvor: B92

Sreda, 25.05.2016.

18:54

Sve veći haos u Zagrebu: Sednica vlade bez Karamarka
Beta/Hina

Njegov izostanak opravdan je porodičnim razlozima, što je dobilo dosta prostora u hrvatskim medijima, sve u kontekstu umešanosti njegove supruge Ane u aferu "Konsultantica".

Portal Index.hr navodi da nije poznato o kakvim se porodičnim razlozima radi.

Istovremeno, na društvenim mrežama su krenuli komentari na račun Karamarkovog nedolaska na sednicu, a među njima je i jedan koji kaže da "mora da mu supruga Ana priprema rođendanski parti".

Karamarko je, naime, rođen na Dan mladosti, 25. maj, u Zadru.

Poslednjih nedelja Karamarko se inače najčešće spominje u kontekstu afere "Konsultantica", odnosno činjenice koju je obelodanio nedeljnik Nacional da je njegova supruga Ana imala poslovni ugovor sa lobistom MOL-a Josipom Petrovićem i za dve godine od njega za tajposao dobila oko 60.000 evra.

Zbog toga je Komisija za utvrđivanje sukoba interesa pokrenula postupak protiv prvog potpredsednika vlade, a najuticajnija opoziciona SDP Zorana Milanovića i izglasavanje nepoverenja u Saboru.

Karamarko je odbio da se izjasni o aferi, a na svom Fejsbuk profilu je ranije objavio da se izuzeo od učešća u donošenju bilo kakvih odluka koje se tiču INA-e i MOL-a.

Svoj odnos s Josipom Petrovićem opisao je kao prijateljski i poručio da od njega neće okrenuti glavu ako se sretnu na ulici.

Inače, Karamarkova sudbina je, prema oceni hrvatskih medija, sada praktično u rukama zastupnika Mosta, manje članice vladajuće koalicije, od kojih su se, kako tvrde mediji, četvorica od petorice izjasnili da će glasati za njegov opoziv.

Zastupnik Mosta Miro Bulj u nekoliko navrata je pozvao USKOK da istraži Tomislava Karamarka i javno od njega zatražio da se ogradi od Petrovića zbog njegovog svedočenja u korist MOL-a u arbitražnom postupku koji vode Hrvatska i Mađarska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: