Častio za unuka bombonama, umrle 33 osobe

Najmanje 33 osobe, od kojih petoro dece, umrle su u Pakistanu nakon što su jele otrovne bombone koje su sadržale pesticide.

Izvor: B92

Nedelja, 01.05.2016.

18:25

Častio za unuka bombonama, umrle 33 osobe
Foto: Gettyimages

Bombone su kupljene 17. aprila u jednoj prodavnici u provinciji Pandžab na istoku Pakistana. Slatkiše je kupio jedan čovek da časti prijatelje i porodicu pošto je dobio unuka.

Tog istog dana preminulo je deset osoba od trovanja, a nekoliko dana kasnije unrlo ih je još 23, navela je policija koja je uhapsila dva trgovca i jednog radnika u prodavnici.

Lokalne vlasti su saopštile da se u lokalnim bolnicama nalazi još 13 osoba sa simptomima trovanja od istih bombona.

Policija je otkrila tragove pesticida u bombonama koje je jelo više od 50 osoba. Pretpostavlja se da su bombone slučajno dospele u kontakt s pesticidima jer trgovac bombona ima zajednički magacin s trgovcem insekticidima i sličnim proizvodima.

Beba, čije se rođenje slavilo, izgubila je oca, šest stričeva i jednu tetku, dodala je policija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: