Vučić sa Bramercom: Srbija posvećena obavezama

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa glavnim tužiocem Medjunarodnog krivičnog tribunala za bivšu Jugoslaviju Seržom Bramercom.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.11.2015.

17:52

Default images
Foto: Tanjug

On je tom prilikom potvrdio da je Srbija opredeljena da ostane posvećena ispunjavanju svojih medjunarodnih obaveza.

U razgovoru je zaključeno da saradnja Vlade Srbije i Tužilaštva Haškog tribunala teče redovno, navodi se u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju sa medijima.

Bramerc je u poseti Beogradu u okviru priprema za redovni šestomesečni izveštaj koji treba da predstavi Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija početkom decembra.

Selaković: Uskoro strategije za procesuiranje ratnih zločina

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je danas, na sastanku sa glavnim tužiocem Međunarodnog krivičnog tribunala za bivšu Jugoslaviju Seržom Bramercom, da je u toku završna faza izrade Nacionalne strategije za procesuiranje ratnih zločina.

Selaković je naglasio i to da će prva radna verzija ove strategije, koja je kao jedna od aktivnosti predviđena i Akcionim planom za pregovaranje poglavlja 23 sa EU, biti objavljena tokom decembra ove godine.

Kako je saopštilo Ministarstvo pravde, Selaković je danas sa Bramercom razgovarao o dosadašnjoj saradnji Srbije sa Haškim tribunalom.

Selaković i Bramerc su ukazali da je saradnja Srbije i Tribunala dobra, ali da je potrebno unaprediti regionalnu saradnju kada su u pitanju procesuiranje ratnih zločina sa prostora bivše Jugoslavije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: