"Kako je Stefanović mogao da čita transkripte?"

Funkcioner DS Dragan Šutanovac pitao je kako je ministar Nebojša Stefanović imao priliku da čita “više kofera“ transkripta prisluškivanja Aleksandra Vučića.

Izvor: B92

Petak, 09.10.2015.

14:25

Default images

On je, na konferenciji za novinare vlade u senci DS rekao da je to Stefanović rekao u "nadahnutom nastupu" pa se, kako je istakao, postavlja pitanje na koji način i pod kojim ovlašćenjem je ministar Stefanović mogao da dođe do takvih podataka i da čita transkripte.

"On nije ovlašćen ni kao ministar unutrašnjih poslova to da radi i postavljaju se pitanja zašto je, ko je, da li je i pod kojim nalogom to radio. Ako direktor BIA Đorđević kaže da BIA od 2003. nije vršila nezakonito tajno slušanje, postavlja se pitanje da li je Vučić slušan zakonito i iz kojih razloga i to je pitanje koje postavljamo i na koje čekamo odgovor", rekao je Šutanovac.

Dodao je da on kao ministar odbrane, za pet i po godina nije čitao nijedan transkript, niti izdao bilo kakav nalog da se bilo ko sluša, niti je gledao ničiji dosije.

"Izuzetno je važno poštovati propise i zakone i ne znam po čijem ovlašćenju ministar unutrašnjih poslova može da čita takva dokumenta", rekao je Šutanovac i dodao da je ubeđen da DS nikada nije posedovao nikakve uređaje za prisluškivanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: