Lider radikala u sredu prvi put pred Tribunalom

Izvor: B92

Utorak, 25.02.2003.

11:05

Default images

Prvo pojavljivanje Vojislava Šešelja pred Haškim tribunalom zakazano je za sredu, u 13.15 časova, posle suđenja Slobodanu Miloševiću, javlja dopisniik RTV B92 iz Haga Miloš Milić.

Vojislav Šešelj će već u sredu, dva dana nakon dobrovoljne predaje, imati priliku da se zvanično izjasni o optužnici koju je potpisala glavni tužilac Karla del Ponte. Po pravilima Tribunala, prilikom prvog pojavljivanja pred predpretresnim sudijom, optuženom se čita optužnica u celini, osim ukoliko se on ne odrekne tog prava. Ovaj haški optuženik,  koji je odlučio da se sam brani, tako će birati između mogućnosti da se odmah izjasni o navodima optužnice, i toga da mu se tekst kucan na desetak strana javno pročita. U Šešeljevom slučaju, za predpretresnog sudiju imenovan je Volfgang Šomburg, koji važi za strogog sudiju, i koji trenutno predsedava većem u slučaju bivšeg prijedorskog lidera Milomira Stakića. Sudsko veće koje će biti zaduženo za proces Vojislavu Šešelju biće imenovano naknadno. Inače, suđenje Slobodanu Miloševiću biće skraćeno zbog prvog pojavljivanja Šešelja, a sigurno je da će se u Haškom tribunalu postarati da se njih dvojica ne sretnu tom prilikom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: