Vučić: Nema smisla da nas zovu posle pet nacrta

Premijer Aleksandar Vučić rekao je da nije doneo odluku o odlasku u Srebrenicu i da će je doneti posle sednice SB, za koju Srbija još nije dobila poziv.

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 03.07.2015.

14:28

Default images
Foto: Tanjug/Arhiva

Kako je naveo, on je dobio poruku u kojoj je pozvan na neformalne konsultacije o rezoluciji od onih koji su učestvovali u njenom pisanju, ali nije imenovao od koga je tačno taj poziv stigao.

"Nije problem ako ja treba da pognem glavu, ali je problem da ponižavam Srbiju, u tome da učestvujem neću. Da nas neko ponižava na taj način da dobijemo pet nacrta, a da nam posle toga kaže 'Hajdete sada i vi, pošto smo se sa nekima dogovorili', to nema smisla", naveo je Vučić u Klubu poslanika.

On je napomenuo da Srbiju niko nije pitao da li je takva rezolucija potrebna i istakao da Bosna i Hercegovina učestvuje u konsultacijama na izradi tog dokumenta.

Vučić je rekao da još nije doneo odluku da li će otići 11. jula na pomen žrtvama u Srebrenici i dodao da će odluku doneti narednih dana, a u skladu sa tim što se bude dešavalo, između ostalog, i sa rezolucijom o Srebrenici.

"U svakom slučaju, polovina Srbije će da kritikuje, ona druga polovina koja će biti zadovoljna će da ćuti i čekaće neku drugu priliku da kritikuje", rekao je premijer.

Prema njegovim rečima, odluku će doneti u skladu sa interesima Srbije i stabilnošću regiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: