Ponedeljak, 18.04.2022.

08:35

"Ciljaćemo vam u srce ako učinite i najmanji potez"

Iranske oružane snage ciljaće srce Izraela ako učini i "najmanji potez" protiv Islamske Republike, rekao je predsednik Ebrahim Raisi na vojnoj paradi.

Izvor: index.hr

Tanjug/Iranian Presidency Office via AP

"Ako napravite i najmanji potez protiv naše zemlje... odredište naših oružanih snaga biće srce cionističkog režima", rekao je Raisi u svom govoru koji je prenosila iranska državna televizija.

Izrael, koji Islamska Republika odbija da prizna, ne želi da prihvati nuklearni Iran, dok Teheran i svetske sile pokušavaju da ožive nuklearni sporazum iz 2015. godine.

Gotovo godinu dana pregovora između Teherana i Vašingtona prekinuto je prošlog meseca.

Izrael tvrdi da ne želi da bude "vezan" nikakvim sporazumom i upozorava da bi, na kraju, mogao da preduzme jednostranu akciju protiv iranskih nuklearnih lokacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: