Utorak, 15.09.2015.

23:49

Le Pen:Dolazak migranata podseća na osvajanje Rima

Liderka francuske desnice Marin Le Pen uporedila je dolazak velikog broja izbeglica u Evropu sa invazijom varvara na Rim, prenosi “Raša tudej“.

Izvor: B92

Default images
Foto: Beta/AP

U ranijim izjavama, Le Penova je povlačila paralelu između dolaska muslimana u Evropu i nacističkog osvajanja.

“Bez ikakve akcije, ove migracije biće kao invazija varvara iz četvrtog veka, a posledice će biti iste. Moramo odmah zaustaviti ovo ludilo kako bismo zaštitili naš socijalni pakt, slobodu i identitet“, rekla je ona.

Očekuje se da će do kraja godine u Evropu stići milion tražilaca azila.

Le Penova je okrivila obe glavne koalicije u Francuskoj, i bivšeg predsednika Sarkozija, ali i sadašnjeg Fransoa Olanda, za “prvi talas migranata“.

“Sarkozi je otvorio vrata, a Oland i premijer Valis su ih skinuli sa šarki. Lideri su ponudili da ih prihvate, čak i bez pitanja svog stanovništva, isti lideri koji su uništili Libiju i nastavljaju da destabilizuju Siriju“, naglasila je Marin Le Pen.

Ranije u toku meseca, Oland je izjavio da će Francuska u naredne dve godine prihvatiti 24.000 izbeglica.

Le Penova je svoju novu kampanju izgradila oko pitanja izbeglica, a prošle nedelje je izjavila da stvarne izbeglice čine menjinu, dok su 99 odsto onih koje vidimo muškarci koji su u potrazi za poslom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: