Sednica vlada Srbije i RS 16. XII

Peta zajednička sednica Vlade Srbije i Vlade Republike Srpske biće održana u ponedeljak, 16. decembra, u Banjaluci, saopštila je danas Vlada Srbije.

Izvor: B92

Petak, 13.12.2013.

16:35

Default images

Zajednička sednica počeće u 10.30 minuta.

Delegaciju Vlade Srbije predvodiće premijer Ivica Dačić, a činiće je prvi potpredsednik Aleksandar Vučić i ministri Rasim Ljajić, Nebojša Rodić, Lazar Krstić, Saša Radulović, Milan Bačević, Igor Mirović, Aleksandar Antić, Velimir Ilić, Nikola Selaković, Tomislav Jovanović, Ivan Tasovac, Dragan Glamočić i Aleksandar Vulin.

Zajedničkoj sednici prethodiće sastanak premijera Dačića i potpredsednika Vučića sa predsednikom i premijerkom Republike Srpske, Miloradom Dodikom i Željkom Cvijanović, dok će ministri istovremeno održati bilateralne sastanke.

Premijerka Željka Cvijanović najavila je da će na zajedničkoj sednici biti analizirani dosadašnji projekti i zajedničko učešće dveju vlada u velikom projektu "Podrinje".

"Njegovom primjenom (projekta Podrinje) realiziralo bi se oko 100 projekata", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci i dodala da taj projekat podrazumeva zajedničke nastupe kada je reč o izgradnji energetskih objekata, određene vodoprivredne i poljoprivredne aktivnosti i određene poslove u oblasti mostogradnje.

Kako je javila agencija Fena, premijerka je podsetila na još neke projekte, između ostalog, one koji treba da omoguće građanima RS i Srbije da imaju zdravstvenu zaštitu tamo gde im je "lakše da dođu", kao i zajednički nastup kada je u pitanju dijaspora i nedavno uspostavljanje aviolinije Banjaluka-Beograd.

Saradnja dveju vlada odvija se u okviru Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama, za koji je Cvijanovićeva navela da je zadovoljna saradnjom koja se proširuje i nadograđuje u svim oblastima.

Nakon sednice, premijer Dačić i premijerka Cvijanović potpisaće Memorandum o razumevanju dve vlade o poslovno-tehničkoj saradnji, posle čega će se obratiti medijima.

Uslediće svečana ceremonija proglašenja ličnosti godine u hotelu Bosna, navodi se u saopštenju.

Prethodna zajednička sednica dve vlade održana je sredinom jula ove godine, a bilo je reči o realizaciji energetskih projekata "Južni tok" i "Podrinje".

Potpisani su Memorandum o razumevanju u rešavanju imovinsko-pravnih odnosa između "Srbijagasa" i "Gasprometa", Memorandum o saradnji dveju vlada radi jačanja veza matice i pripadnika dijaspore, kao i niz dokumenata kojima se reguliše saradnja ministarstava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: