Utorak, 12.11.2013.

19:15

Filipini: Manje žrtava, oko 2.500?

Predsednik Filipina izjavio je da je bilans žrtava tajfuna koji je pogodio njegovu zemlju bliži cifri od 2.000 ili 2.500, a ne 10.000 kako je ranije javljeno.

Izvor: Tanjug

Default images

U intervjuu za CNN, Beninjo Akino je rekao da je bilans žrtava za sada oko 2.000 ljudi i da bi mogao da bude povećan.

"Deset hiljada mrtvih, mislim da je to previše", rekao je Akino u intervju sa novinarkom Kristijan Anampur koji je objavljen na veb-sajtu CNN-a.

Prema njegovim rečima, oni koji su dali procenu broja žrtava možda su bili suviše blizu mesta destrukcije da bi dali precizne brojke i da su pretrpeli ličnu emotivnu dramu pri tom.

Akino je rekao za CNN da filipinska vlada još prikuplja informacije iz raznih oblasti pogođenih nevremenom.

"Nadamo se da ćemo uspeti da za oko 29 naseljenih mesta dobijemo procenu broja nastradalih, posebno nestalih, ali mislim da je za sada broj mrtvih između 2.000 i 2.500 ljudi", rekao je on.

Više od 20 zemalja obećalo je pomoć Filipinima, a među njima su SAD, Velika Britanija, Japan, Indonezija, Singapur i Novi Zeland.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

18 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

23 h

Podeli: