I "Šiptarov" saradnik učesnik tuče

Učesnici tuče na utakmici Pionirske lige neće snositi posledice, piše Blic, a Kurir otkriva da je jedan od učesnika bio blizak saradnik Dušana Spasojevića.

Izvor: Blic, Kurir

Sreda, 28.11.2012.

10:55

Default images

Reč je, kako piše Kurir, o Loranu Miliću, zvanom Locko, prijatelju Dušana Spasojevića zvanog Šiptar, ubijenog vođe “zemunskog klana”.

Jedan od očevidaca tuče na utakmici dečije Pionirske lige između Bežanije i OFK Beograda ispričao je za Kurir da su se pre tuče roditelji dece koja su igrala utakmicu posvađali na tribinama, a da je do tuče došlo tek kada se pojavio Milić sa čovekom koji je bio veoma sličan njemu.

Milić je, piše dalje Kurir, od ranije dobro poznat policiji- hapšen je u akciji "Sablja" koja je usledila nakon ubistva premijera Zorana Đinđića, njegovo ime nalazi se u Beloj knjizi MUP-a u kojoj je označen kao pripadnik "zemunskog klana". Takođe, ranije se pisalo i da je bio "čovek od poverenja" Dušana Spasojevića.

Uhapšen je i u aprilu 2005, pod optužbom da je iznuđivao novac od vlasnika "Maksis taksija", ali je ubrzo oslobođen.

S druge strane, Blic piše da niko, a ne samo Milić, od učesnika tuče pred decom neće snositi posledice, iako je očigledno da je bila reč o kršenju Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama.

Posebno je šokiralo saopštenje Fudbalski savez Srbije, piše Blic i navodi da je iz FSS-a saopšteno "da su ljudi iz Bežanije dobro organizovali utakmicu id a nemile scene nisu uticale na razvoj događaja na terenu, pa samim tim ni sa takmičarske strane nema nikakvih zagonetki".

Podsetimo, u tuči na tribinama, koja se dogodila u nedelju, učestvovala su najmanje četvorica muškaraca, roditelja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: