KiM: Za kancelariju 1040 kandidata

Zamenik kosovskog premijera Slobodan Petrović kaže da je za posao u Administrativnoj kancelariji Vlade Kosova u Kosovskoj Mitrovici konkurisalo 1 040 građana.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.06.2012.

21:47

Default images

Petrović je u rekao da je do 16 časova danas, kada je bio krajnji rok za javljanje na konkurs, za posao u Administrativnoj kancelariji kosovske vlade apliciralo 1.040 kandidata.

On je dodao da je u 16 sati ispred Kancelarije sa aplikacijama čekalo još dvadesetak gradjana a da u naredna tri dana očekuju i one aplikacije koje su eventualno upućene poštom.

Petrović je izrazio zadovoljstvo zbog interesovanja gradjana za posao u Administrativnoj kancelariji Vlade Kosova gde će biti u prvom krugu zaposleno 55 radnika, podsećajući da se pre dve godine na konkurs za Opštinski pripremni tim prijavilo svega dvadesetak ljudi.

Petrović, koji je ministar Administracije i lokalne samouprave ministarstva koje će biti nadležno za ovu kancelariju, rekao je da će Administrativna kancelarija biti tehničke a ne političke prirode i da će omogućiti investicije i implementaciju razvojnih projekata.

On je potvrdio da će prvi čovek kancelarije biti u rangu predsednika opštine i da će sigurno biti iz severnog dela Mitrovice. Petrović je potvrdio da će Kancelarija, raspolagati sa četiri miliona evra koje su do sada bile realizovane kroz UNMIK-ovu kancelariju.

Kosovska vlada je ranije uputila poziv UNMIK-u za primopredaju UNMIK administracije u Kosovskoj Mitrovici i zvaničan odgovor se još uvek čeka od predstavnika UN-a.

U Kosovskoj Mitrovici unazad nekoliko godina pored srpske opštine Kosovska Mitrovica funkcioniše i UNMIK administracija Mitrovica a od pre dve godine u severnom delu grada radi i kosovski Centar za civilne usluge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: