Šešelj odbio da se vidi sa Ljajićem

Ni posle pet dana nije jasno kakvo je zapravo zdravstveno stanje lidera SRS Vojislava Šešelja. Jedino je sigurno - on se od petka uveče nalazi u bolnici.

Izvor: B92

Sreda, 11.01.2012.

16:14

Default images

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Tribunalom Rasim Ljajić, koji danas boravi u Hagu, razgovarao je s predstavnicima Tribunala i o Šešelju. Njemu je rečeno da je stanje stabilno i da će se o eventualnoj operaciji odlučivati pošto se obave ispitivanja. Međutim, lidera radikala nije video, jer on ne želi posete predstavnika vlasti iz Beograda.

Ko u klin, ko u ploču. Tako bi najkraće mogle da se sumiraju informacije o zdravstvenom stanju Šešelja koje dolaze iz Srpske radikalne stranke i iz Haškog tribunala.

Boris Aleksić iz SRS-a kaže da je zdravstveno stanje predsednika stranke veoma ozbiljno i da je njegov život bio u opasnosti.

"Život Vojislava Šešelja jeste bio u opasnosti i dalje je u opasnosti. Stanje mu je trenutno nešto bolje nego što je bilo. Evo da bih vam opisao, on je naprosto na Badnji dan pao, izgubio svest i povredio glavu koja je bila krvava. To se desilo u toku dana kad ćelije nisu bile zatvorene pa je neko mogao da ga nađe. Da se to desilo u toku dana pitanje je da li bi bio živ", kaže on.

Iz Haškog tribunala, pak, kažu da su svesni da neke stranke u Srbiji pokušavaju da iznesu neistine o zdravstvenom stanju Šešelja.

“Ono pri čemu Tribunal stoji je da je Šešelj stabilno, da prima najbolju moguću negu i da će to da se nastavi sve dok mu bude potrebno”, kazala je portparolka Tribunala Nerma Jelačić.

U Tribunalu pobijaju i drugu tvrdnju radikala da tri dana ni porodica ni stranačke kolege nisu znale ni gde se Šešelj nalazi ni u kakvom je stanju.

Jelačićeva kaže da su Šešrljeva supruga i predstavnik pravnog tima obavešteni odmah u petak veče.

“Suprugu izveštavamo više puta dnevno o njegovom zdravstvenom stanju. Učinili smo i te korake da holandska vlada, koja je sada zadužena za kontakt i komunikaciju sa Šešeljom, dozvoli komunikaciju prvo telefonom, a zatim smo omogućili da supruga i sin obiđu Vojislava Šešelja na mestu na kome se nalazi”, dodala je Jelačićeva.

Portparolka Tribunala kaže da detalje o Šešeljevom zdravstvenom stanju nije moguće izneti u javnost, jer je Šešelj izričito odbio da potpiše dokument kojim to dozvoljava.

U Srpskoj radikalnoj stranci smatraju da i tu ima mesta za sumnju i naglašavaju da je predsedavajući veća javno rekao da zdravstveno stanje Šešelja ne treba da bude tajna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: