"Višak nemedicinskog osoblja"

Ministar zdravlja Zoran Stanković izjavio je da je trećina nemedicinskog osoblja u domovima zdravlja i bolnicama u Srbiji višak.

Izvor: B92

Petak, 12.08.2011.

16:47

Default images

Stanković je dodao da ipak trenutno ne postoji rešenje za problem.

"Po domovima zdravlja i bolnicama u Srbiji višak je i preko 30 procenata nemedicinskog osoblja. To otežava i rad zdravstvenih radnika. Mi trenutno nemamo rešenje za taj problem, jer nedostaju sredstva za otpremnine", rekao je Stanković.

Stanković je precizirao da je u Opštoj bolnici Šabac višak između 28 i 30 procenata nemedicinskog osoblja.

Ministar je rekao da će problem viška nemedicinskog osoblja, ali i lista čekanja pacijenata biti rešen do 2015. kada se očekuje završetak informatičkog povezivanja svih zdravstvenih ustanova.

Stanković je najavio da će u septembru objaviti saznanja o sumnjama za mito i korupciju u zdravstvu, a da će nakon toga pokrenuti kampanju "Vratimo poverenje u zdravstvene radnike".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: