Zukorlić: Bojkotovati RTS

Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić pozvao je u utorak uveče muslimane da bojkotuju Javni servis RTS-a i da ne plaćaju pretplatu.

Izvor: B92

Sreda, 01.10.2008.

01:11

Default images

Zukorlić je ocenio da je RTS antimuslimanska televizija. Govoreći na svečanosti povodom Ramazanskog Bajrama, drugog najvećeg muslimanskog praznika, muftija je RTS-u zamerio što je u svojim centralnim informativnim emisijama taj islamski praznik pogrešno nazvao Kurban Bajramom.

Zukorlić je posebno zamerio RTS-u što je na drugom programu te televizije u utorak ujutru iz beogradske Bajrakli džamije prenošen bajram namaz rivalske Islamske zajednice Srbije koju predvodi Adem Zilkić.

RTS se izvinio Zukorliću

Glavni i odgovorni urednik Informativnog rograma RTS-a Nenad Lj. Stefanović izvinio se muslimanskim vernicima čija su osećanja povređena nenamernom greškom načinjenom u Dnevniku te medijske kuće, ali smatra neprihvatljivim da se bilo čije nezadovoljstvo iskazuje kršnjem zakona i pozivanjem na neplaćanje pretplate.

"Smatramo neprihvatljivim da bilo koji verski poglavar, političar bilo koje stranke ili poslanik u Narodnoj skupštini, svoje nezadovoljstvo radom RTS-a ili činjenicom da je verski obred prenošen iz jednog, a ne drugog hrama iste religije, izražava pozivanjem građana na kršenje zakona i neplaćanje pretplate, kako je u više navrata učinio muftija Muamer Zukorlić", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: