"Pasoš Kosova ne važi u Makedoniji"

Makedonska granična policija nije dozvolila ulazak sa novim pasošima Kosova na teritoriju Makedonije, piše prištinski Zeri.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.07.2008.

10:55

Default images

To je urađeno, navodi list, u skladu sa tim da Skoplje zvanično još nije priznalo novododeljene pasoše na kojima piše "Republika Kosovo". Prvi pasoši izdati su juče u Prištini, a uručio ih je predsednik privremene kosovske vlade Hašim Tači.

Reakcija makedonskih graničnih službi izazvala je iznenađenje na Kosovu, jer je Vlada u Skoplju najavila, bar su tako preneli makedonski mediji, da će prihvatiti nove pasoše, bez obzira na to što nije donela odluku o statusu Kosova.

"Bez obzira na to što Republika Makedonija nije priznala nezavisnost Kosova, priznaće nove putne isprave", preneli su makedonski mediji sredinom ovog meseca.

Mediji u Skoplju su preneli izvore iz Vlade da Makedonija smatra da su nove putne isprave Kosova kontinuitet dosadašnjih pasoša UNMIK-a i na taj način kosovski građani će moći sa novim dokumentima nesmetano da putuju u Makedoniju.

Ujedno,makedonska vlada neće formalno priznavati kosovske pasoše. Prihvatanje novih kosovskih pasoša najavili su u Podgorici i Zagrebu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: