Nedelja, 17.02.2008.

13:45

O nadoknadi za radnike RTB-a

VD direktora RTB-a naveo Ministarstvo za ekonomiju povuklo tekst protokola o isplati nadoknade radnicima, iz Ministarstva demantuju.

Izvor: Beta

Default images

Vršilac dužnosti generalnog direktora Rudarsko-topioničarskog basena "Bor" Miodrag Conić je u saopštenju za javnost naveo da predstavnici Vlade Srbije i sindikati RTB-a "nisu potpisali nikakav sporazum o isplati nadoknade od 200 evra po godini staža zaposlenima u tom preduzeću, već samo predlog koji nema pravno dejstvo", i koji je "ministarstvo odlučilo da povuče".

"Taj dokument nema snagu pravnog akta. Mislim da je sačinjen kako bi ostao pisani dokument da je na sastanku u ministarstvu predstavnicima sindikata dat predlog koji oni u tom trenutku nisu odbili", rekao je Conić.

Oko 10.000 bivših i penzionisanih radnika RTB-a smatra da imaju zakonsko pravo na isplatu nadoknade, zbog čega su nedavno u Boru i Majdanpeku organizovali velike proteste i blokadu ulaza u RTB.

Oni su prozvali sindikate, ali i Conića, zbog toga što nisu insistirali da i bivši radnici budu uključeni u isplatu nadoknade, pošto budući vlasnik uplati novac za to preduzeće.

"Poslovodstvo RTB-a ne protivi ostvarivanju bilo kog zakonskog prava bivših radnika i penzionera", rekao je Conić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

20 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: