Svi tinejdžeri koji su sa Ade prebačeni na VMA pušteni kući

Grupa maloletnika sinoć je sa Ade Ciganlije u besvesnom stanju prevezena na toksikologiju.

Izvor: Blic, Tanjug

Četvrtak, 24.06.2021.

08:05

Svi tinejdžeri koji su sa Ade prebačeni na VMA pušteni kući
zx6r92/depositphotos

Vojnomedicinska akademija (VMA) potvrdila je da su sve maloletne osobe koje su u noći između srede i četvrka sa Ade Ciganlije prevezene i primljene u Nacionalni centar za kontrolu trovanja puštene kući, kao i da su u ovu zdravstvenu ustanovu bile primljene sa intoksikacijom alkoholom.

U saopštenju ističu da je u tu ustanovu primljeno14 maloletnih osoba sa intoksikacijom alkoholom.

"Nakon ukazane pomoći svi pacijenti otpušteni su kući u dobrom opštem stanju", navodi VMA.

Prema podacima kojima raspolaže Nacionalni centar za kontrolu trovanja VMA, broj alkoholisanih lica povećan je u poslednje dve nedelje te ovim putem ukazujemo na mogućnost razvoja teških kolapsnih stanja usled konzumacije alkohola u uslovima nepovoljnih vremenskih prilika kao što su ekstremno visoke temperature.

Takođe, uprkos ublažavanju protivepidemijskih mera apelujemo na sve građane da i dalje poštuju sve propisane zaštitne mere u borbi protiv epidemije koronavirusa.

Uzrok trovanja alkohol, krivična prijava za organizatora žurke

Mediji prenose da se sumnja da je uzrok njihovog stanja alkohol i da im je nešto što je izazvalo trovanje stavljeno u piće, a istraga je u toku.

Prema izveštaju, patrole PU Čukarica na Adi Ciganliji privele su konobare i menadžere kafe bara, kako bi se utvrdilo šta su tačno maloletnici konzumirali.

Intervenisale su tri ekipe hitne pomoći i tri jedinice interventne policije, koje su pri dolasku ispred kafića na Adi zatekle više tinejdžera koji se kupaju i ulaze u vodu.

Podneta je prekršajna prijava organizatoru žurke zbog služenja alokoholnih pića maloletnicima M.I., J.V., J.S., M.V., I.N. T.V., R.O, A.I., Đ.A., N.A., N.L. svi po 15 i 16 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: