Nema mira: Kamere zabeležile linč uživo, napad "zatvorio" glavni izraelski aerodrom VIDEO

Ni posle ponoći sukob između izraelskih i palestinskih snaga nije utihnuo. Naprotiv. Projektili na obe strane lete nesmanjenom žestinom.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.05.2021.

01:48

Nema mira: Kamere zabeležile linč uživo, napad
AP Photo/Heidi Levine

Sirene za opasnost upaljene su širom Izraela što se može videti i na objavama na društvenim mrežama. Srbi iz Izraela za B92.net: "Svi su pod tenzijom. Očekujemo burnu noć"; "Nadamo se da će uskoro prestati"

Prema poslednjim informacijama, palestinski Hamas ispalio je rakete i na najveći i najvažniji izraelski aerodrom Ben Gurion. Auta i radnje muslimana gore; Bajden izabrao stranu; ispaljeno više od 500 raketa

Taj aerodrom bitna je veza Izraela sa svetom a na društvenim mrežama pojavila se informacija i da je jedan civilni avion u trenutku napada bio sprečen da sleti i ostao da kruži nad Tel Avivom.

Mediji pišu i da je aerodrom Ben Gurion zatvoren za letove, a da su svi avioni koji je trebalo da na njega slete preusmereni na druge aerodrome, prevashodno Ramon kod Eilata.

Neki avioni se, očigledno, vraćaju odakle su i došli. Ovaj aerodrom nalazi se u neposrednoj blizini Tel Aviva koji je već drugi dan na meti napada sa prostora Gaze.

Istovremeno, i izraelske snage nastavljaju napade na položaje Hamasa u nastavku navećih sukoba koje je Sveta zemlja videla od 2014. godine. Istovremeno, mediji u toj zemlji prenose i snimke napada na Palestince i Arape na ulicama izraelskih gradova. Kako prenose mediji u Izraelu, premijer Benijamin Netanijahu izjavio je da nemiri i pokušaji linča "ničim ne mogu da se opravdaju".

"Nećemo prihvatiti to. Nismo mi ti koji koriste nasilje. Povratićemo red i kontrolu u gradovima Izraela", naglasio je on i pozvao građane da se ujedine u, kako je rekao, "eliminisanju anarhije i obnavljanju mira i bezbednosti".

Odgovor Izraela iz Beograda: "Da smo hteli, uništili bismo ih za 2 dana"

Podsetimo, situacija se posebno pogoršala u utorak popodne i tokom večeri nakon raketnih udara Izraelaca u sektoru Gaze i, sa druge strane, stotina ispaljenih raketa u pravcu izraelskih gradova i naselja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: