Vučić razgovarao sa Putinom i Makronom: "Srbija dobila značajnu podršku i pomoć" FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom Rusije i francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.04.2020.

11:10

Default images

Glavne teme su borba protiv koronavirusa, nastavak saradnje sa Evropskom unijom i potvrda najbližih prijateljskih odnosa sa Rusijom.

Vučić je razgovarao telefonom sa Emanuelom Makronom i Vladimirom Putinom pre sednica kriznih štabova zakazanih za danas u 18 časova.

"Odličan razgovor sa iskrenim prijateljem Srbije, predsednikom Francuske. Srbija je dobila veliku podršku u borbi protiv kovid 19 i na svom evropskom putu", napisao je predsednik na profilu Budućnost Srbije AV na Instagramu.

On je prethodno razgovarao i sa predsednikom Rusije i objavio da je imao veoma dobar razgovor.

"Veoma dobar razgovor sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom. Potvrđeno prijateljstvo i značajna pomoć stiže u Srbiju. Hvala Vladimiru Putinu i ruskom narodu", napisao je predsednik Srbije.
Nakon ovih razgovora slede sastanci Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti kovid 19 i Kriznog štaba za otklanjanje nastalih i sprečavanje mogućih štetnih posledica zarazne bolesti kovid 19 po privredu.

Nakon toga, predsednik Vučić će se obratiti javnosti. Obraćanje možete uživo pratiti na b92.net i televiziji B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: