Migranti tope sneg da bi pili vodu; "situacija nikad gora"

Migranti u kampu Vučjak iz bojkota odbijaju hranu, ogrev, napali su policiju MUP-a USK. Topili su sneg i pili ga, pošto vode nije bilo, piše Avaz.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.12.2019.

20:41

Migranti tope sneg da bi pili vodu;
EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Već u naslovu list ocenjuje - u migrantskom kampu Vučjak situacija nikad gora.

Temperatura je sve niža, tenzije sve više. Činjenica je da su u kampu ostali oni koji su primorani, koji su od silnih pokušaja prelaska u Hrvatsku ostali bez novca, telefona.

U sredu, u vreme posete reportera “Dnevnog avaza”, ponovo nije bilo pitke vode. Reporteri svedoče strašnim slikama. Migranti su ostali bez vode. S kanisterima u rukama krenuli su u Zavalje. Ali komšije su zavrnule ventile da ne bi cevi zaledile i popucale. Pa su migranti topili sneg i pili.

Dvojicu Avganistanaca, promrzlih, prebijenih, s kanisterima u rukama, zatiču kako tope sneg.

Jedan od njih je u papučama, japankama.

"Nema više ni vode ni hrane. Želim otići odavde. Prava džungla! A nemamo više snage za igre", govori jedan od njih.

Na ruci mu je zavoj.

"To je od poslednjeg pokušaja prelaska u Hrvatsku", objašnjava.

U samom kampu situacija je veoma napeta. U sredu nije bilo ni volontera Crvenog krsta, koji zbog bojkota nemaju potrebe da budu na Vučjaku. U grupama po trojica, s ručnim testerama odlaze u šumu i seku drva da se ugreju i nešto sebi skuvaju. Potresne slike, zaključuje reporter.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: