"Nema druge opcije, moramo zbaciti režim Hamasa"

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je danas da nema druge opcije osim da se "zbaci režim Hamasa" u pojasu Gaze.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.09.2019.

11:38

Ilustracija: Depositphotos/Zabelin

Ekstremisti sa te palestinske teritorije u poslednjim mesecima ispaljuju na desetine raketa na jug Izraela, a jedna je u utorak uveče bila usmerena na grad Ašdod tokom Netanjahuovog predizbornog mitinga, što je navelo njegove telohranitelje da ga odvedu sa bine.

"Izgleda kao da neće biti drugog izbora već da se pokrene široka kampanja (u Gazi)", rekao je Netanjahu za TV Kanal 13 uoči putovanja u Soči, gde će se, kako se očekuje, sastati s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Izraelski lider je rekao da će biti vojne operacije, ali je objasnio da će biti pokrenuta, kako je rekao, "samo kada budemo spremni i ni minut ranije", dodavši da ne bazira svoju politiku na tvitovima i da je "opasan rat poslednja opcija".

On je takođe rekao da nije bio uznemiren kada su se oglasile sirene za raketnu uzbunu u Ašdodu.

"Bio sam miran i pribran, govorio sam mirno ljudima u publici i rekao im da se evakuišu", izjavio je Netanjahu, koji se nekoliko minuta pošto je sišao s bine vratio da nastavi govor.

Dve rakete ispaljene na Izrael presreo je odbrambeni sistem "Gvozdena kupola".

Po Netanjahuovoj oceni, Hamas nije u stanju da kontroliše druge ekstremističke organizacije, poput Islamskog džihada, koje napadaju Izrael.

"Tamo ima terorističkih elemenata koji žele da nas unište", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: