"Nediplomatska izjava srpskog ambasadora, Drvar nikad neće biti srpski"

Hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić komentarisao je izjavu ambasadora Srbije u BiH Aleksandra Đorđevića da je Drvar uvek bio srpski grad.

Izvor: B92

Sreda, 17.04.2019.

06:53

EPA-EFE/FUAD FOCO

Komšić je ocenio da je njegov istup nediplomatski, uz opasku da Drvar nikada neće biti srpski grad.

"Drvar je partizanski i oduvek je bio bosanski grad. Uvek će to i biti, uprkos željama i pretenzijama Srbije na BiH, koje su se zadnjih decenija manifestovale kroz najveći oblik tragedije po BiH i njene građane. Nadam se da će se ambasador Srbije ubuduće uzdržati od srbiziranja bosanskohercegovačkih gradova. U ovoj državi ima mesta za sve, ali nema mesta za bilo čiji etnički ekskluzivitet", poručio je Komšić, prenosi sarajevski Kliks.

Đorđević je danas, prilikom otvaranja Konzularne kancelarije Republike Srbije u Drvaru, kazao da će Drvar u perspektivi biti srpski grad, "kao što je uvek i bio".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: