Zasedao vojni vrh Srbije: Upozoravamo sve koji najavljuju državni udar

Vojni vrh Srbije, na sednici Kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba, razmatrao je bezbednosno stanje u zemlji i okruženju.

Izvor: B92

Utorak, 09.04.2019.

11:08

Zasedao vojni vrh Srbije: Upozoravamo sve koji najavljuju državni udar
Tanjug/Beoinfo/Arhiva

Vojska Srbije neće dozvoliti nikakve pokušaje državnog udara i upozorava da bi svi koji ga najavljuju i traže trebalo da odgovaraju u skladu sa zakonom, saopšteno je posle zajedničke sednice Kolegijuma Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

"Vojska Srbije poručuje svima, i u zemlji i u inostranstvu, da nije i neće biti sredsvo za obaranje legalne i legitimne vlasti u Republici Srbiji i nasilno rušenje ustavnog poretka", kaže se u saopštenju.

Navodi se da je vojska opremljena i spremna da izvrši svako naređenje svog vrhovnog komandanta i da sačuva mir i stabilnost.

Ističe se da bezbednosni izazovi nastali uvođenjem takse i formiranjem paravojske na Kosovu i Metohiji čine da Vojska Srbije sa pažnjom prati svako dešavanje koje može izazvati nemir među Srbima na KiM i još jednom podseća i Kfor i međunarodnu zajednicu u celini da su oni na prvom mestu odgovorni za mir i bezbednost svih koji žive na KiM.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije ocenjuju da je materijalni položaj njihovih pripadnika unapređen i zahvaljuju se vrhovnom komandantu na upornom i posvećenom radu na daljem poboljšavanju materijalnog položaja svih pripadnika vojske i ministarstva kao i na ubrzanoj modernizaciji i jačanju Vojske Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: