Bizaran protest u Beogradu – "protiv Đilasove samovolje"

Dok u Skupšinu grada pristižu odbornici SNS i opozicije, uključujući Dragana Đilasa, na platou ispred je "protest protiv fašizma i bivšeg gradonačelnika".

Izvor: B92

Sreda, 09.05.2018.

10:18

Bizaran protest u Beogradu –
Ilustracija: Thinkstock

Kako navodi državna agencija Tanjug, taj protest se održava u organizaciji, kako se može čuti od učesnika, Nezavisnog studentskog pokreta.

Okupljeni, uglavnom mlađi ljudi, kažu da na Dan pobede protestuju protiv fašizma, ali i protiv Dragana Đilasa, a nose transparente s natpisima "Protv fašizma i fašiste Đilasa", "Uništio BG, uništio DS, šta je sledeće?", "Zini da ti kažem by Đitler"...

Jedna od učesnica, Suzana Markov, rekla je da je došla da podrži Nezavisni studentski pokret i da mirno sa kolegama protestuje protiv fašizma, diktature i "samovolje jednog čoveka, kao što je Đilas".

"Kao što znamo, obogatio se dok je bio na vlasti i Beograd zadužio za skoro milijardu evra. Okupili smo se povodom Dana pobede protiv fašizma, ali želimo i da apelujemo na vlast da se ne ponovi ono što je bilo u vreme Dragana Đilasa", rekla je ona Tanjugu.

Đilas je, kaže, uništio svoju stranku, a "sada se opet udružuju protiv vlasti".

Na pitanje da li ih podržava neka politička stranka, Suzana Markov je rekla da nije član nijedne stranke i da nije politički opredeljena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: