Senatori: Nema rešenja bez BG, Vučić može biti taj lider

Američki senatori Ron Džonson i Kris Marfi istakli su da je stav Vašingtona da otvorena pitanja na Balkanu ne mogu biti rešena bez liderstva Beograda.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.07.2017.

19:25

Senatori: Nema rešenja bez BG, Vučić može biti taj lider
Foto: Tanjug

Oni su naglasili da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u poziciji da bude taj lider.

Senatori su, nakon sastanka sa predsednikom Srbije, istakli da u Vašingtonu odlično razumeju koliko je važno da SAD, Srbija i EU ojačaju saradnju.

Senator iz Vinskonsina, republikanac Džonson, rekao je da je predsednik Srbije ukazao na dugu istoriju odnosa dve zemlje, saveza, prijateljstva.

"Imali smo u prošlosti uspone i padove u odnosima. Ovakvi sastanci su jako dobri i treba da se održavaju. Upravo je ono što treba da se radi da dođete u SAD, iznete vaše stavove I iskažete dobru volju za saradnju”; kazao je on.

Senator iz Konektikata, demokrata Marfi, rekao je da u Senatu postoje nesuglasice demokrata I republikanaca oko mnogih pitanja, ali ne postoji nesaglasje oko želje za snažnim i dobrim odnosima SAD i Srbije.

"Spoznajemo da sva otvorena pitanja na Balkanu ne mogu biti rešena bez liderstva Beograda. A Vučić je u poziciji da može biti taj lider, a mi demokrate i republikanci možemo da to podržimo“, naglasio je Marfi.

On je ponovio da i demokrate i republikanci podržavaju snažnije odnose između dve zemlje.

Pročitajte još:

Vučić: Pojavi se troje, četvoro ili osam da potpišu protiv

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: