Ukrajina uvela sankcije srpskim političarima

Služba bezbednosti Ukrajine donela je odluku da uvede sankcije evropskim poslanicima koji su bili na Krimu u trodnevnoj poseti.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.03.2017.

17:11

Ukrajina uvela sankcije srpskim političarima
Foto: Gettyimages

To je na Fejsbuku objavila portparolka Službe bezbednosti Ukrajine Jelena Gitljanska

Ona je navela da su sankcije uvedene četvorici državljana Srbije i jednom državljaninu Češke, koji su se „nezakonito nalazili na teritoriji Krima“.

„SBU je donela odluku da im zabrani ulazak na Krim u narednih pet godina“, napisala je predstavnica SBU, dodavši da informacija o učešću ukrajinskih državljana u toj delegaciji za sada nije potvrđena.

Ranije je na Krim doputovala delegacija u čiji sastav su ulazili poslanici Evropskog parlamenta, kao i političari iz zemalja EU, ZND i Latinske Amerike. Njihova poseta poluostrvu će trajati do sutra, prenosi "Sputnjik".

Pročitajte još:

Kijev osuđuje Srbiju: Poslanici vlasti na Krimu krše zakon

Ambasador UKR: Srbima sa Krima moguća krivična ili zabrana

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: