Filip David dobio nagradu i ogradio se od Nikolića

Pisac Filip David primio je nagradu za najbolju knjigu u mreži javnih biblioteka u Srbiji i tom prilikom ogradio se od prisustva predsednika Nikolića na dodeli.

Izvor: B92

Petak, 26.02.2016.

12:22

Filip David dobio nagradu i ogradio se od Nikolića
Foto: Beta

Kako kaže, nikada nije podržavao njegovu politiku.

"Moram da se ogradim od prisustva Tomislava Nikolića. Poštujući instituciju predsednika, ja od devedesetih ne podržavam njegovu politiku", rekao je David u obraćanju prisutnima na proslavi Dana Narodne biblioteke Srbije.

Nagradu mu je uručio upravnik Narodne biblioteke Srbije Laslo Blašković, dok je direktorki Biblioteke grada Beograda Jasmini Ninkov nagradu za doprinos u bibliotekarstvu "Janko Šafarik" uručio predsednik Nikolić.

Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac rekao je da je uveren da kultura ne bira strane i da pripada svima i da zato treba pažljivo birati reči koje se izgovaraju u Narodnoj biblioteci Srbije.

Narodna biblioteka Srbije danas je proslavila dan te ustanove i Nacionalni dan knjige 28. februar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: