Info

Nedelja, 10.05.2020.

10:45

Pastor raspisao pokrajinske izbore za 21. jun

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor potpisao je izmenu odluke o izboru za poslanike u Skupštini Vojvodine, a nov datum pokrajinskih izbora je 21. jun.

Izvor: Beta

Pastor raspisao pokrajinske izbore za 21. jun
Foto: Screenshot/TV B92

Kako se navodi u saopštenju Skupštine Vojvodine, Pastor je Odluku potpisao u skladu sa svojim ovlašćenjima i važećom pravnom regulativom, kao i promenama nastalim nakon uvođenja i ukidanja vanrednog stanja u Srbiji.

Pastor je ponovio da će pokrajinski izbori biti održani po proporcionalnom izbornom sistemu, što znači da će 120 poslanika biti birano u jednoj izbornoj jedinici.

Poslanici se biraju na osnovu lista političkih stranaka, koalicije političkih stranaka ili koalicije političke stranke i grupe građana ili grupe građana.

On je pozvao građane da 21. juna 2020. godine iskoristite svoje građansko pravo, izađu na birališta i daju svoj glas stranci, koaliciji ili grupi građana po svom izboru.

Pastor je pozvao učesnike na izborima na korektnu i poštenu izbornu utakmicu, na izbornu kampanju zasnovanu na programima i argumentima, kao i na međusobno uvažavanje i poštovanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

20 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: