Svet

Petak, 31.10.2014.

18:18

Finer okrivio evro za pad profita

Finski avioprevoznik Finer "okrivio" je snažan kurs evra u odnosu na azijske valute za pad profita i prihoda u trećem kvartalu.

Izvor: Tanjug

Default images

Kompanija dodaje da su pesimistični u pogledu prognoze za predstojeći period.

Kompanija je u trećem kvartalu evidentirala neto profit od 17 miliona evra, 38 odsto manji u odnosu na zaradu iz istog kvartala lane, prenosi agencija Frans pres.

Prihodi su istovrmeno pali 2,2 odsto na 623 miliona evra, zbog snažnog kursa evra u odnosu na valute azijskih zemalja, navodi Finer. Kompanija polaže velike nade u rute između Evrope i Azije, ali i upozorava da će na nivou cele godine zabeležiti značajne gubitke zbog odlaganja pregovora sa zaposlenima o merama štednje, kao i zbog nepovoljnih tržišnih uslova.

Po objavljivanju vesti, akcije Finera na berzi u Helsinkiju potonule su 2,03 odsto na 2,41 evro.

Finska aviokompanija već je postigla sporazume sa pilotima i kabinskim osobljem, zahvaljujući kojima očekuje uštedu od 35 miliona evra godišnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

16 h

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

1 d

Podeli: