Alibaba odložila izlazak na berzu

Azijska kompanija Alibaba, za koju se smatra da će "usisati" druge gigante, prisiljen je da odloži dugoočekivanu javnu ponudu deonica na berzi u Njujorku.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 02.09.2014.

18:06

Default images

Ali samo na nedelju dana.

Alibaba će navodno izaći na berzu u trećoj nedelji septembra, što je nedelju dana kasnije, nego što je planirano. Poznavaoci situacije kažu da Alibaba treba da odgovori na dodatna pitanja američkoj Komisiji za vrednosne papire i berzu.

Prema novim izveštajima, cena Alibabinih deonica biće određena 18. septembra. Spominje se mogućnost da bi Alibaba mogla prikupiti i do 20 milijardi dolara, čime bi postao najveća tehnološka kompanija koja se izlistava na berzi u SAD.

Alibabina procenjena vrednost je nešto ispod 190 milijardi dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

11 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: