Dobro im ide: Otvaraju još 800 radnih mesta

Majkrosoftova poslovna društvena mreža Linkedin saopštila je da će otvoriti 800 novih radnih mesta u svom evropskom sedištu u Dablinu.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 20.06.2019.

14:27

Dobro im ide: Otvaraju još 800 radnih mesta
Foto: Depositphotos, wolterke, 40034153

Takav potez sugeriše da je zapošljavanje u Irskoj i dalje snažno, uprkos planiranom izlasku susedne Britanije iz Evropske unije i usporavanju globalnog ekonomskog rasta, ocenjuje agencija Rojters.

Kalifornijski Linkedin, koji ima više od 630 miliona članova širom sveta, saopštio je da će novozaposleni biti smešteni u novom razvojnom centru te kompanije u Dablinu, koji treba da bude završen do kraja sledeće godine.

Evropska komisija je u avgustu 2016. naložila Irskoj da povrati 13 milijardi evra od Epla zbog nezakonitog poreskog aranžmana, koji je toj kompaniji omogućio nepravednu prednost, što je u suprotnosti sa pravilima EU o državnoj pomoći.

Ta odluka Komisije, međutim, nije uticala na usporavanje povećanja radnih mesta u multinacionalnim kompanijama u Irskoj, gde je broj novih radnih mesta prošle godine porastao rekordnim tempom.

Fejsbuk je u januaru najavio da će u Dablinu ove godine zaposliti još 1.000 ljudi, a američki proizvođač softvera, Sejlsfors, takođe je objavio da će otvoriti 1.500 radnih mesta u narednih pet godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: