Svet

Ponedeljak, 03.04.2017.

12:26

Postanite prevodilac za Netfliks

Kompanija Netflix otvorila je konkurs za prevodioce filmova.

Izvor: Gde investirati

Postanite prevodilac za Netfliks
(Foto: Thinkstock.com)

Američki Netfliks je pre nešto više od godinu dana krenuo u globalno širenje, a najčešća kritika njihovih potencijalnih pretplatnika širom sveta, pa tako i u Srbiji, bila je da pre toga nisu osigurali gotovo nikakvu lokalizaciju sadržaja. Međutim stvari se polako menjaju.

Pokrenuli su zato platformu Hermes, koja služi za onlajn testiranje veština prevođenja i titlovanja njihovih filmova i serija. Ovom platformom žele da privuku prevodioce za preko 20 jezika, koje trenutno imaju u ponudi, i među njima odabrati one najbolje, koje će potom angažovati na izradi titlova.

Na ovaj način će lakše osigurati kontrolu nad procesom prevođenja i održavati željeni nivo kvaliteta titlova. Kako biste se i sami okušali u prevođenju za Netfliks, već sada možete pokrenuti test. On je fokusiran na prevođenje engleskih idiomatskih fraza, traženje lingvističkih grešaka i veštine izrade titlova. Pet faza testiranja ukupno traje više od dva sata, a potom će ih pregledati i oceniti stručne osobe i javiti vam rezultate kroz 10 radnih dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

12 h

Podeli: