Grčka menja pravila - prodaje 4 TV licence

Grčke vlasti pokrenule su konkurs za dodelu četiri nacionalne televizijske licence, pošto je broj nacionalnih emitera smanjen sa sedam.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 30.08.2016.

14:25

Grčka menja pravila - prodaje 4 TV licence
Foto: Thinkstock

Osam televizija se prijavilo za konkurs koji zvanično danas počinje, a očekuje se da će televizije koje ne dobiju licencu biti zatvorene do kraja godine. Ranije popularna televizija Mega odustala je prošlog meseca od kandidature zbog finansijskih poteškoća.

Grčka levičarska vlada navodi da proces dodeljivanja 10-godišnjih licenci već mnogo kasni. Nove licence treba da zamene stari sistem zasnovan na kraćim rokovima i obnavljanju licenci, za šta vlada navodi da podstiče korupciju povezanu s korporacijama i političkim partijama.

Opozicioni konzervativci optužuju vladu premijera Aleksisa Ciprasa da se meša u tržište i da pokušava da nametne uticaj na privatne medije.

Rezultati konkursa za licence očekuju se sutra uveče.

Konkurs je organizovan u okviru reformi medijskih zakona za koje vlada Grčke tvrdi da je neophodna kako bi transparentnost vlasništva u medijima bila veća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: