Italija rasprodaje - prvo pošta, sad železnica

Italijanska vlada odobrila je privatizaciju 40 odsto nacionalnog železničkog operatera Ferovije delo Stato, prema saopštenju vlade na sajtu tog operatera.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 24.11.2015.

11:49

Default images
Foto: Thinkstock

U saopštenju se, takođe, navodi da je Savet ministara u ponedeljak odoborio privatizaciju kompanije, ali nije pomenut datum za sprovođenje tog postupka, prenosi agencija Frans pres.

Italijanska vlada je ranije nagovestila da će sa prodajom udela u železnici nastaviti i u 2016. godini, dok je italijansko ministarstvo finansija nedavno saopštilo da bi se to moglo dogoditi u drugoj polovini naredne godine.

Prodaja državnog kapitala u železnici je jedan od najvažnijih ciljeva u sklopu vladinih planova privatizacije, i dolazi nakon prošlomesečne prodaje 40 odsto kapitala u državnoj pošti, "Poste Italiane".

Prikupljena sredstva od privatizacije, vlada u Rimu koristi za smanjenje javnog duga koji trenuto iznosi 2,2 biliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

21 h

Podeli: