Stranke, izjasnite se o reformama

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) pozvala je stranke koje učestvuju na parlamentarnim izborima da se izjasne o ekonomskim reformama.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 21.02.2014.

14:17

Default images

Liderima stranaka poslat je upitnik sa 41 pitanjem na koje treba da odgovore do kraja februara i navedu dada će i koje konkretne mere sprovesti u cilju realizacije osam ključnih prioriteta za pokretanje ekonomije.

"Prioriteti su: borba protiv sive ekonomije i reforma inspekcija, reforma radnog zakonodavstva, unapređenje procesa izdavanja građevinskih dozvola, smanjenje administrativnog opterećenja privrede i uvođenje elektronskih servisa, smanjenje fiskalnih i parafiskalnih nameta, resavanje problema neuspelih privatizacija, privlačenje investicija i unapređenje regulatornog procesa", saopštili su iz NALED-a.

Stranke bi trebalo da kažu i kako će rešiti ključne dileme u Zakonu o radu, kada će usvojiti novi zakon o planiranju i izgradnji, da li će biti usvojen novi zakon o ulaganjima i da li se planira nastavak rada SIEPA-e.

Bitan propis za privlačenje investicija jeste i Zakon o privatizaciji - da li partije planiraju njegove izmene, kojim merama će pomoći okončanje procesa restrukturiranja i privatizacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

12 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: