Srbija

Sreda, 06.11.2013.

16:12

Sindikalni front najavio protest

Srpski sindikalni front najavio je veliki centralni protest za 10. decembar u Beogradu.

Izvor: Tanjug

Default images

Akcioni odbor Srpskog sindikalnog fronta (S S F) je na prvom konstitutivnom sastanku utvrdio plan aktivnosti za naredni period, među tim aktivnostima su zajedničke akcije sindikata po celoj Srbiji uključujući veliki centralni protest, koji će biti održan 10. decembra u Beogradu, saopštila je ta sindikalna organizacija.

Srpski sindikalni front čine Konfederacija slobodnih sindikata, Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata, Udruženi sindikati Srbije "Sloga" i Industrijski sindikat Srbije.

Doneta je odluka da prvo veće okupljanje bude zajednička sednica Glavnih odbora sindikata, osnivača S SF 13. novembra 2013. godine u Beogradskom centru "Sava".

U saopštenju se dodaje da je na sednici Akcionog odbora ŠF postignuta je saglasnost da se od Vlade Srbije traži povlačenje sadašnje verzije Nacrta predloga Zakona o radu i predloga Zakona o štrajku, dok se tekst Zakona o radu ne usaglasi sa svim relevantnim socijalnim partnerima, uključujući i ŠF.

U saopštenju predstavnici sindikalnog fronta navode da će zatražiti prijem kod premijera, prvog potpredsednika Vlade, ministra finansija i ministra za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku, kako bi im predstavili zahteve i stavove Srpskog sindikalnog fronta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

17 h

Svet

Britanija pada: Čeka ih krah?

Šefovi Banke Engleske (BoE) strahuju da je Britanija veoma izložena još jednom krahu finansijskog tržišta, izazvanog neizvesnošću unutar ključnog sektora koji je postao sve važniji – i sve izloženiji riziku – poslednjih godina.

23:00

14.5.2024.

1 d

Podeli: