Srbija

Sreda, 22.08.2012.

12:03

Kravica poskupljuje od oktobra?

Mleko i mlečni proizvodi Imleka mogli bi da poskupe od oktobra, kada ta kompanija planira da poveća otkupnu cenu mleka za 1,5 do dva dinara

Izvor: Beta

Default images

Kako je izjavila direktorka koroprativnih poslova Denjub fuds grupe, u okviru koje Imlek posluje, Svetlana Glumac "otkupna cena mleka koju Imlek plaća proizvođačima sada iznosi 36 dinara za litar, a nakon njenog povećanja doći će i do neznatne korekcije maloprodajne cene naših proizvoda, verovatno za jedan do dva dinara".

Glumac je navela da je još rano da se kaže koji će proizvodi i za koliko tačno poskupeti, jer tek treba da se rade proračuni. Ona je istakla da se Imlek trudi da obezbedi dovoljno mleka za preradu i da do sada i pored velike suše i visokih temperatura nije bilo oscilacija u isporučenim količinama sirovog mleka od oko 2.000 kooperanata.

"Što se tiče Imleka, ne očekujem nestašice mleka", kazala je ona.

Denjub fuds grupa mesečno za tržište Srbije i regiona, gde takodje ima mlekare, proizvede izmedju 18 i 19 miliona litara mleka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

5 h

Podeli: