Dulić od EU traži 100 mil. EUR

Ministarstvo životne sredine podnelo je zahtev za dobijanje sredstava iz fondova EU za izgradnju velikih ekoloških projekata vrednih 100 miliona evra.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 02.03.2012.

16:00

Default images

Ministar životne sredine Oliver Dulić rekao je novinarima na skupu o životnoj sredini i energetici da očekuje početak realizacije tih projektata tokom ove i sledeće godine.

"Radi se o izgradnji regionalne deponije 'Kalenić' koja okuplja 15 opština Kolubarskog okruga, regionalne deponije 'Halovo' koja okuplja
opštine timočkog regiona i regonalne deponije 'Subotica' koja će opsluživati sedam opština tog područja", kazao je Dulić. On je dodao da će novac biti upotrebljen za prečišćavanje otpadnih voda i izgradnju kanalizacione mreže u opštinama Kraljevo, Blace,
Loznica i Brus, kao i za projekat smanjenja zagađenja vazduha u termoelektrani "Nikola Tesla".

"Onaj ko tvrdi da status kandidata za Srbiju ne znači ništa trebalo bi da se zapita kako može tako nešto da kaže, jer ćemo samo zahvaljujući ovim projektima u ekologiji uposliti nekoliko hiljada ljudi i primiti investicije od oko 100 miliona evra", rekao je Dulić.

To će, kako je naveo, dovesti kanalizaciju u stotine hiljada domova i rešiti problem otpada za stotine hiljada ljudi.

"Upravo to je evropska integracija u praksi", zaključio je ministar Dulić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: