Srbija

Petak, 28.05.2010.

07:42

Falke će praviti čarape u Leskovcu

Kompanije Falke izgradiće do kraja marta iduće godine fabriku čarapa u Leskovcu, kaže izvršni direktor te nemačke kompanije Godeke Vesel.

Izvor: Beta

Default images

U izgradnju fabrike će, kako je rekao Vesel, biti uloženo osam miliona evra, a zapošljavaće 600 radnika.

On je istakao da je u realizaciji te investicije veliku pomoć pružila Vlada Srbije, kao i grad Leskovac.

Fabrika čarapa će biti izgrađena na prostoru bivše fabrike Inkol u severnoj industrijskoj zoni, koju je pre dva dana kupila kompanija Falke, kao i na delu prostora fabrike Leteks, koji je grad Leskovac kupio i poklonio Falkeu.

Grad se obavezao da o svom trošku komunalno opremi lokaciju, a Vlada Srbije da za svakog novoprimljenog radnika isplatiti po 4.000 evra.

Falke se novom investicijom vratio u Leskovac posle 17 godina odsustva, jer je do 1993. godine uspešno saradjivao sa fabrikom za proizvodnju čarapa "Zele Veljković", koja je sada u stečaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

14 h

Podeli: